Online kennissessies

Een paar keer per jaar organiseert Smart Energy NL online kennissessies. Een sessie duurt een uur. Twee sprekers met kennis van zaken verzorgen een presentatie en daarna is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Benieuwd naar de presentaties van de eerdere sessies? Je kunt ze hier downloaden

 

Flexibiliteit en gelijkspanning

In november hebben we twee sessies ingepland. Op 18 november staan we stil bij de sleutelrol van flexibiliteit. En op 25 november gaan we in op de hobbels en kansen van gelijkspanning. Zie het programma hieronder voor meer informatie. Deelname is gratis. Je kunt je via het formulier onderaan inschrijven.


Programma november 2020

Onderwerp: Flexibiliteit als sleutel voor energietransitie

Datum & starttijd: woensdag 18 november (16u)

 • Rik Luiten, Smart Energy NLinleiding en introductie sprekers
 • Robert Kleiburg, Recoy, ‘Flexmarkten en slimme batterij aansturing'

  • Recoy helpt bedrijven bij het verwaarden van flexibiliteit waaronder het optimaliseren van stationaire batterijen en het slim laden van “mobiele batterijen” in e-bussen en e-trucks. Tijdens de presentatie deelt Robert graag zijn ervaringen. Hoe ontwikkelen de flexmarkten zich? Hoe kan je een batterij slim aansturen? En wat betekent dat voor de terugverdientijd van een batterij?
 •  Mark Appels, Jules Energy, 'De FlexFabriek: snelladen en energieopslag in de gebouwde omgeving'

  • Verduurzaming van de gebouwde omgeving wordt steeds vaker beperkt door de capaciteit van het elektriciteitsnet en de eigen aansluiting. De FlexFabriek creëert op een betaalbare manier ruimte voor duurzame ontwikkelingen voor bedrijven, consumenten en netbeheerders. De ins en outs van het concept licht Mark graag nader toe.

Onderwerp: Hobbels en kansen van gelijkspanning

Datum & starttijd: woensdag 25 november (16u)

 • Walter Hulshorst, Smart Energy NL, inleiding en introductie sprekers
 • Henry Lootens, Stichting Gelijkspanning Nederland, 'De toekomst van vermogenselektronica in de infrastructuur'

  • Met de groei van duurzame elektrische opwek en de elektrificering van ons energiegebruik is vermogenselectronica een steeds grotere rol aan het spelen in onze energievoorziening. Een van de grote eigenschappen van deze elektronica is het gebruik van gelijkspanning. Wat is de potentie en de huidige status van gelijkspanningstechnologie in de energietransitie?
 • Wilfred Akerboom, CityTec, 'Praktijkervaring met gelijkspanning in de openbare verplichtingswereld'
  • Het omzetten van wisselspanning naar gelijkspanning kost energie. Direct gebruik maken van gelijkspanning leidt tot een efficiënter gebruik van energie en grondstoffen, meer capaciteit in het elektriciteitsnet en een mogelijkheid voor een betere beveiliging. In de openbare verlichtingswereld wordt dit al veel in de praktijk gebracht. Wat zijn de ervaringen en consequenties die hierbij zijn opgedaan en wat kan gelijkspanning betekenen voor het reguliere elektriciteitsnet?

Inschrijfformulier

Leuk dat je interesse hebt om aan één of beide sessies deel te nemen. Je kunt je hieronder inschrijven en ontvangt dan twee dagen vooraf een deelnamelink per mail. Heb jij vooraf al vragen over de onderwerpen van de sessies? Laat het ons via het opmerkingenveld weten en we houden hier rekening mee!

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.