Themamiddagen

Tijdens deze interactieve bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp nader belicht met lezingen, workshops en expertsessies. We eindigen met een netwerkborrel. De middagen vinden tweemaal per jaar plaats en worden gesponsord door onze leden. Hieronder vindt u een overzicht van de vorige middagen, inclusief link naar de gegeven presentaties.

 

Onze eerstvolgende themamiddag vindt op 22 november a.s. plaats in Utrecht. Ditmaal staat zonne-energie centraal. Klik hier voor meer informatie. 


Aardgasvrije toekomst

Tijdens deze middag stonden o.a. de Gasunie, Nuon, Liander, Deventer en de Hogeschool Utrecht stil bij een aardgasvrije toekomst. Wat zijn de alternatieven? Kunnen we een blijvende, goede kwaliteit van onze energievoorziening garanderen? (juni 2018)


Smart buildings

Hoe kunnen smart buildings een bijdrage leveren aan de energietransitie? Deze vraag stond tijdens onze 12e themamiddag centraal. Sprekers van o.a. Movares, de Rijksuniversiteit Groningen, ENGIE en Ambergy gaven antwoord. (oktober 2017)


Energieopslag

Sprekers van o.a. FME, Jules Energy, Ecovat, Stedin, AES en Eneco brachten in de eerste deel van de middag de algemene ontwikkelingen in kaart. Daarna werd tijdens parallelsessies nader ingegaan op batterijopslag en grootschalige opslag. (mei 2017)


Integrale energiesystemen

Volledig over op restwarmte, all-electric, biogasnetwerken … ze worden regelmatig los van genoemd. Maar ligt de kracht niet eerder in de onderlinge verbinding? Bij Kiwa Technology gaven o.a. Remeha, Gemeente Apeldoorn en Movares antwoord. (november 2016)


Big data & proeftuinen

Centraal tijdens deze middag stond big data. Het belang ervan voor de energietransitie werd sterk benadrukt. Daarnaast werd door TKI Urban Energy ingegaan op de lessons learned van diverse proeftuinen. (maart 2016)


Elektrisch wegvervoer

De Vakbeurs Energie was zo vriendelijk om deze themamiddag te hosten. Tijdens de middag werd door o.a. APPM, Alfen en USEF stilgestaan bij het belang van elektrisch rijden voor smart grids, de waarde van flexibiliteit en de opkomst van snelladen. (oktober 2015)


Smart grids

In samenwerking met Smart Grids Flanders zijn ditmaal nader ingegaan op de netontwikkelingen. Hoe ver zijn we met het slimmer maken van onze netten? Hoe ver willen we gaan? En wat zijn de verschillen tussen Nederland en België? Sprekers van diverse partijen gaven antwoord. (maart 2015)


Trouwe bezoeker

Als trouwe bezoeker mist u wellicht onze eerste zes themadagen in dit overzicht. Dat klopt! We zijn niet zo goed geweest in het bewaren van het programma en de presentaties. Destijds bestond deze webpagina nog niet en was er de noodzaak niet toe. Onze excuses.