Themamiddag: energietransitie op en langs het spoor

Samen met TKI Urban Energy organiseren we op 29 november 2023 onze 32e themamiddag over de energietransitie op en langs het spoor. Tijdens de middag is er veel ruimte voor interactie en aandacht voor praktijkervaringen. Wat werkt wel en wat niet? We eindigen met een netwerkborrel. 

 

In zowel de light rail (o.a. RET, GVB en HTM) als heavy rail markt (ProRail) vinden veel ontwikkelingen plaats op het gebied van verduurzaming van de infrastructuur. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Opladen van elektrische voertuigen via het tractienet.

 • Inzetten van energieopslag langs het spoor (peakshaving).

 • Koppelen van zon- en windparken aan het tractienet.

 • Verlagen van de energieverliezen door het verhogen van het spanningsniveau.

 

Oproep voor sprekers

Tijdens deze themamiddag staan we nader stil bij de laatste ontwikkelingen. De middag zal uit een combinatie van presentaties en workshops bestaan. Vind jij het leuk om vanuit jouw organisatie een inhoudelijke bijdrage te leveren? Laat het ons dan uiterlijk 1 oktober weten via contact@smartenergynl.nl. In de mail graag aangeven of jouw voorkeur uitgaat naar een presentatie of workshop.

 

Programma en aanmelden

Op basis van de ontvangen reacties en eigen contacten stellen we het programma van de themamiddag samen. We zorgen hierbij voor een goede variatie in onderwerpen en sprekers. Het samengestelde programma en de locatie maken we medio oktober bekend. Wil jij je alvast opgeven? Leuk! Je kunt je via onderstaand inschrijfformulier aanmelden. Deelname is gratisEr is plek voor 100 deelnemers. Vol is vol.


Ja, ik kom graag naar de themamiddag

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Sfeerimpressie themamiddag local smart grids op TU Delft